Irti puoluevallasta

Nyt alkaa uusi aikakausi. Ihmiset ovat lopen kyllästyneet poliittiseen vallankäyttöön, eikä ihme. Nyt on syntynyt uusi ja rohkea hanke, joka tähtää vuoden 2019 eduskuntavaaleihin: kaikista puoluejärjestelmistä irrallaan oleva sitoutumattomien ehdokasjoukko omilla listoilla ja yhteistyössä koko maassa. Puolueisiin eivät ihmiset usko.

Idea on hyvin yksinkertainen.

Kussakin vaalipiirissä kukin reformiehdokas kerää vähintään 100 kannattajakorttia omasta vaalipiiristään (= valitsijayhdistys). Ei ole vaikea rasti. Allekirjoittajien on oltava äänioikeutettuja. Henkilön allekirjoitus on sallittu vain yhteen valitsijayhdistykseen, muussa tapauksessa kyseinen nimi pyyhitään yli niistä kaikista.

Ehdokkaat tekevät kussakin vaalipiirissä yhteislistan (= ”vaaliliitto”), jolla menevät vaaleihin. Valtakunnallisesti kaikki tapahtuu REFORMI.ME -nimen alla.
Esimerkiksi täällä Hämeessä valitaan (näillä asukaslukemilla) 14 kansanedustajaa. Se on myös ehdokkaiden yhteislistan maksimimäärä kyseisessä vaalipiirissä.

Puolueohjelmaa ei ole, vaan ehdokkaat muodostavat omat henkilökohtaiset ohjelmansa.
 Katto-organisaatio on höyhenenkevyt (= lähinnä keskitetty internet-sivusto), joten kukaan ei pääse käyttämään valtaa tai esimerkiksi kilpailemaan puheenjohtajuudesta tai muusta asemasta.

Eduskuntavaaleissa kannatuskorttien keräykselle ei ole määritelty aikarajoja, joten niitä voi ryhtyä keräämään vaikkapa heti. Tässä on siis reippaasti yli kaksi vuotta aikaa.

Eduskunnassa REFORMI muodostaa oman eduskuntaryhmän. Puoluekuria ei ole, ja eduskuntaryhmän sääntöihin tämä ”puoluekurittomuus” myös kirjataan. Eduskuntaryhmän puheenjohtajuutta ehdotan kiertäväksi.

  • REFORMI ei pelkää perusteettomia leimoja
  • 
REFORMI tukee toisiaan kaikissa tilanteissa
  • REFORMI pitää oman maan ja kansan puolta eikä aja omia henkilökohtaisia etujaan
  • REFORMI ei pompi mediapillin eikä poliittisten vastustajiensa pompotuksen tahdissa

Ehdokkailla ei ole yhteistä ohjelmaa, mutta

1) sananvapauteen Reformin ehdokkaat sitoutuvat, samoin siihen, että
2) omaa porukkaa ei moitita julkisesti missään tilanteessa.
3) Yhteisenä pohjana on myönteinen näkemys suorasta demokratiasta eli kansalaismielipidettä on kuunneltava päätöksenteossa.
4) Ykkösasia on se, että vastustamme puoluevaltaa ja puoluekuria. Eli Reformi ei ole puolue vaan sitoutumattomien liitto, jolle on tärkeää
5) itsenäisen Suomen ja suomalaisten etujen ajaminen.
6) Massamaahanmuuttoon suhtaudumme erittäin kriittisesti.

REFORMI ei ole rasistinen eikä antirasistinen eikä vasemmistolainen eikä oikeistolainen eikä konservatiivinen eikä liberaali eikä mikään ääriliike vaan tavallisten fiksujen suomalaisten yhteistyökehys. Suomalaisten sananvapauden rajoittamista emme hyväksy.

Jokainen reformin ehdokas ja kansanedustaja on tekemisistään ja ohjelmastaan vastuussa vain itselleen ja äänestäjilleen.

Hanke käynnistyi 31.10.2016 ja on jo rakentamassa koneistoaan valmiiksi eduskuntavaaleja varten.

James Hirvisaari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s