Reformi

ajattele_eri-tavalla_colourbox

“Reformi on suunnitelmallinen ja laillisin keinoin toimeenpantu uudistus.” – Wikisanakirja

Reformi-liike pyrkii irti puoluevallasta tuomalla eduskuntavaaleihin itsenäisten toimijoiden verkoston. Ehdokkaat keräävät itse kannattajat omille valitsijayhdistyksilleen ja sitoutuvat sananvapauteen sekä Suomen itsenäisyyden ja suomalaisten oman edun asettamiseen etusijalle kaikessa kansallisessa ja kansainvälisessä politiikassa ja päätöksenteossa. Jokainen ehdokas kampanjoi omalla vaaliohjelmallaan, ja ryhmänä REFORMI sitoutuu puoluekurittomuuteen.

Koska ehdokkaat vastaavat vain itsestään ja omasta kampanjastaan omille äänestäjilleen, kenenkään ei pidä sortua poljettavaksi median ja muiden poliittisesti motivoituneiden toimijoiden ja kilpailijoiden jalkoihin esimerkiksi sanoutumalla irti jostakin toisesta Reformin yhteistyökehyksen sisällä toimivasta ehdokkaasta. Hyvä työskentelyilmapiiri ja suopea suhtautuminen oman joukkueen jäseniin on menestyksen avain.

Ehdokasvalinnasta

Ehdokasvalinnan suhteen tämä ei ratkaisevassa mielessä ole ihan demokraattinen systeemi vaan pikemminkin valistunut diktatuuri. Asialle on kuitenkin olemassa luontevat perusteet, muun muassa se, että kaikki tämä etuoikeus tulee ehdokkaille pyyteettömästi ”annettuna”. Mutta uusista ehdokaskandidaateista keskustellaan ja heitä etsitään aktiivisesti.

Reformin idea on alun perin allekirjoittaneen, mutta hyvähenkinen yhteistyö on tietenkin homman ydin. Erityisesti MV-lehden Ilja Janitskin ja muusikko Jösse Järvenpää olivat jo heti alussa Reformi-projektin pilareita.

Vaikka Reformi-projektissa kaikki tuleekin ”annettuna”, niin jokainen ehdokas joutuu kuitenkin haalimaan itselleen vähintään 100 allekirjoitusta omalle valitsijayhdistykselleen.

Tämä projekti on täysin läpinäkyvä, ja siksi suosin tällaista avointa informaatiota. Reformi ei siis ole mikään salamyhkäinen hanke vaan pyyteetöntä ja rehellistä toimintaa oman maamme ja kansamme hyväksi.

James Hirvisaari

LUE MYÖS: Irti puoluevallasta